Hoe werkt runningtherapie?


We beginnen het traject met een intakegesprek. Dit intakegesprek gebruiken we om kennis te maken, vragenlijsten in te vullen en de doelen te bespreken. Daarna bepalen we of, en zo ja, wanneer we beginnen met de trainingen.

 

Na het intakegesprek doen we een rustmeting en een inspanningstest. Naar aanleiding daarvan stellen we de mate van stress, ademfrequentie, hartritmetijd en rustpols vast. Je conditie c.q. uithoudingsvermogen wordt zo objectief vastgesteld en met deze gegevens kunnen we een persoonlijk op maat gemaakt trainingsschema maken.

 

Met dit trainingsschema ga je in 12 weken tijd het hardlopen stap voor stap opbouwen. Tijdens deze 12 weken train je 2x per week onder begeleiding en 1x per week zelfstandig. Je krijgt dan een huiswerkopdracht mee. Je traint dus gedurende 12 weken 3x per week. De gezamenlijke loopsessie duurt 60 minuten en vindt plaats op de Havenweg 8 in Echt. De trainingen vinden buiten plaats en gaan ten alle tijden door behalve bij onweer en hagel. Op de locatie zijn lockers en een douche aanwezig.

 

 Tussentijds en na afloop van het traject vindt er een evaluatie plaats om te kijken of de afgesproken doelen behaald zijn.